дерев'яні двері на замовлення


                             Рід дерева Акація

Відділ: Покритонасінні - Magnoliophyta

 Дводольні  - Magnoliopsida

Cімейство: Бобові -  Fabaceae

Рід: Робінія  - Robinia L.

 Біла акація

  Біла акація - ця народна назва Робінії – «лжеакації».  Але  оскільки  наукова назва  такого улюбленого  дерева  не прижилася в словесному запасі суспільства, то в науковій літературі  найменування цього виду рослин пишеться так: Робінія «лжеакація», біла акація (Робінія звичайна, біла акація).

         І ще хочу нагадати, що в розмовній мові називати це дерево    одним словом  "акація" - не правильно, оскільки   рослини з роду Акація, не мають нічого спільного з   - білою акацією. Вона відноситься до сімейства бобових,  що об'єднує близько 12000 видів з 600 пологів. Бобові ростуть в холодних, помірних, субтропічних і тропічних регіонах планети. Якщо є можливість, не пропустіть шанс купити паркетну дошку з масиву акації ...

  Робінія «лжеакація»  - це дерева,  або високі кущі. Висота дерева досягає більше 20 м. Вік акації білої більше 40 років. Кора бура, тріщинувата, у старих дерев тріщини глибокі, що переплітаються. Листя робінії непарноперисті,  з  4-10 парами еліптичних листочків завдовжки 2-4 см. Прилистки перетворені на колючки.

  У лісостеповій зоні біла акація цвіте у кінці травня - початку червня, в степовій зоні - дещо раніше. Квіти білі, зібрані в кисті, що є найбільш примітивним типом  бокоцветного суцвіття. Суцвіття завдовжки 10-15 см, з 5-15 квітками; квітки завдовжки  2 см, з сильним запахом. Запашний нектар білої акації привабливий для бджолиних комах, що виконують роль обпилювачів.

  Плоди - довгасті боби, зимуючі на рослині. Дозрівають навесні, розтріскуються, розкриваючись двома стулками.  Насіння  плоске,  мають темно-коричнево-сизе забарвлення, покриті щільною шкіркою. Ендосперма в них немає, поживні речовини накопичуються, як у усіх бобових, в сім'ядолях.  

      Розмножується біла акація насінням і нащадками від шнуровидних жовтих коренів, що відростають  на незначній глибині на великі відстані від дерев, особливо старих.

     Екологія.Цей вид адаптувався до найрізноманітніших природних умов. На півдні країни біла акація прекрасно пристосувалася до дефіциту вологи на важких глинистих і піщаних грунтах. Цілі гаї і кущі вона утворює в чорноземній смузі. По усій Україні  росте в лісопосадках, уздовж доріг, на схилах ярів, балок. Культивується як декоративне, медоносне і лісоексплуатаційна рослина. З шкідників останнім часом для неї небезпечна акацієва міль. З цієї медоносної рослини виходять такі двоярусні ліжка Київ, в яких діточки бачать солодкі красиві сни. Чисті екологічно регіони мають величезний попит у тих, що бажають купити двоярусне ліжко, створене з деревини такої місцевості. Запитайте будь-яку людину, ну хто ж не захоче мати у своїй квартирі або будинку екологічно чисті дерев'яні меблі, міжкімнатні арочні двері Київ, а так само будь-які інші столярні вироби з натуральних матеріалів. 

  Використання.      Деревина робінії міцна, використовується для виготовлення меблів, підлог  та ін. 

     Мед білої акації - кращий з продуктів харчування, незамінний  при серцево-судинних захворюваннях. Її квіти їстівні, ароматні, солодкі, містять багато вітамінів і мікроелементів. У голодний 1933 рік, живлячись ними і листям липи, багато людей врятувалися від смерті. Особливу довговічність показують двоярусні ліжка в Україні з масиву акації, східці для сходів і лежаки для лазні, або лежаки для сауни.  У мережі ви маєте можливість замовити дерев'яні меблі для своїх дітей або підібрати бездоганні міжкімнатні арочні двері Київ, столярні елементи декору, тощо саме у виробника. У таких випадках ваші спальні кімнати будуть оригінальні і індивідуальні, і мати авторський дизайнерський стиль. Акацієві  двоярусні меблі будуть фактично вічні завдяки особливій міцності і твердості цього унікального дерева.  

Кандидат біологічних наук Чернєй Л. С.    

Література 

 

Флора Східної Європи. Том Х1. Покритонасінні. Дводольні / Під ред. Н.Н. Цвелева. – Москва - Санкт-Петербург: Товариство наукових видань КМК. - 2004. - 535 с.

 

Визначник вищих рослин України. - Київ: Наукова Думання. - 1987. - 546 с.

 

Життя рослин. Квіткові рослини. Т. 5, ч. 2. - Москва: "Просвіта", 1981. - 511 с.

 

Життя рослин. Гриби. Т. 2. - Москва: "Просвіта", 1981. - 479 с.

 

В.Е. Шпаків. Ілюстроване керівництво для ботанічних практик і екскурсій в Середній Росії. - Москва: Товариство наукових видань КМК. - 2004. - 506 с.

 

Атлас ареалів і ресурсів лікарських рослин СРСР. - Москва, 1980. - 340 с.

 

  P.S.  

 Акацієві дерев'яні садові мебелі для вас - це нестандартний вибір. В житті такий крок характерний людям з нестандартним мисленням. Цілком загальне вираження, але до нашої теми про столярні вироби на замовлення з екологічно чистої акації має пряме відношення. Менталітет обивателів, що склався, мовляв, бачив у когось щось, хочу собі таке. Людина, що навряд чи розділяє такі погляди, надумається купити двоярусне ліжко з акації. Вільха, сосна, ясен, дуб - таке поширене сімейне, або ж дитяче ліжко не буде рідкістю. А ось спальне ложе з акації - експеримент сміливий, правильний і нами схвалюваний. Не варто сумніватися, вирішуйтеся сміливіше. Медоносне дерево - прекрасний матеріал для дитячих меблів. Рекомендуємо дерев'яні двері на замовлення Київ вироблені з масиву робінії!    

"izdereva"