Сімейство   Букові - Fagaceae Dumort.

 Рід  Дуб - Quercus L.

Дуб звичайний, або черешковий - Q. robur L.

 


  столярні вироби на замовлення в Україні  Дуб звичайний  поширений в Європі не на північ від  Вологди, Кірова і Пермі.  На сході це дерево доходить до Уралу. Росте в Гірському Криму і Карпатах. Використовується на столярні вироби на замовлення в Україні. 

  Дерева  досягають висоти  40 м.   Тривалість  їх життя  300 - 400 років. Окремі дерева доживають до 700 - 900  років, досягаючи висоти   55 метрів  і декількох метрів в діаметрі. 

   По твердості і міцності  дерево   дуба займає одно з перших місць.     Це дерево - кращий    будівельний  матеріал  в   кораблебудуванні, будівництві житлових будинків. Міцні і довговічні дубові двері з дерева Київ, вікна, сходи. Особливо цінуються дубова дошка для підлоги, паркетна дошка дуб і паркет класичний для підлоги, а також  дошка - вагонка, використовувана для зовнішньої і внутрішньої обробки стін  житла. Дерево дуба використовується у виробництві міцних довговічних меблів. З дуба виготовляються прекрасні столярні домашні та комерційні меблі , дерев'яні східці для сходів в київські офіси і вам   для будинку.  Особливо вишукані з деревини дуба з високосортного масиву арочні двері Київ ціна, та й дитячі двоярусні ліжка-трансформери.  Морений дуб, тобто витриманий тривалий час у воді,  стає сріблястий-чорним, використовується для інкрустації меблів. З  кряжів цього дерева  виколюють  бондарну клепку. Австралійці  з особливої породи  дерева-дуба роблять винні бочки, витримуючи заготівлі для них просто неба декілька років. Дубильні речовини, що містяться в корі  деревини дуба, використовуються для дублення шкір. Кора дерева має в’яжучі  і протизапальні властивості. Існують відомості,  що перший хліб  випікали з дубових жолудів.

 

   Старі дерева мають  подовжні глибокі звивисті тріщини і короткі поперечні щілини.  Корінь стержневого типу, до 5 м в глибину. Листя з великими округло-довгастими лопатями по краях. Квітки непоказні, роздільностатеві. Плоди: жолуді.    Дуб   цього виду - посухостійке, солевитривале дерево. Його   висаджують з господарською метою. Рівностовбурними  дерева ростуть при багаторічному обрізанні бічних гілок. 

  Місця життя.    Дуби - найважливіша лісо утворююча порода дерев помірних широт і гірських поясів північної півкулі. За літературними даними  відомі близько 450 видів дуба. У Європі  росте незначна кількість видів цього дерева. Більшість їх  поширена в Північній і Центральній Америці.  У Європі   цей вид  дерева росте  всюди. У горах до висоти 1500-2000 м. Утворює чисті, дубово-грабові, дубово-букові та ін. лісу.  

       Захоплений красою багатовікових дубів, що продовжують рости і зараз в Диканьці Полтавської обл.,  А.С. Пушкін   в поемі " Полтава", писав: 

                                                       Цветёт в Диканьке древний ряд 

                                                       Дубов, друзьями насаждённых,  

                                                        Они о правнуках казнённых  

                                                        Доныне внукам говорят … 

 

              Кандидат біологічних наук Чернєй Л. С.

 

Література  

     

Флора Східної Європи. Том Х1. Покрытосеменные. Дводольні / Під ред. Н.Н. Цвилева. - Москва-Санкт-Петербург: Товариство наукових видань КМК. - 2004. - 535 с. 

Визначник вищих рослин України. - Київ: Наукова Думання. - 1987. - 546 с. 

Життя рослин. Квіткові рослини. Т. 5, ч. 2. - Москва: " Просвіта", 1981. - 511 с. 

Життя рослин. Гриби. Т. 2. - Москва: " Просвіта", 1981. - 479 с. 

В.Е. Шпаків. Ілюстроване керівництво для ботанічних практик і екскурсій в Середній Росії. - Москва: Товариство наукових видань КМК. - 2004. - 506 с.

P.S.


 На нашому виробництві дуб проходить повний цикл обробки. Від розпилювання кругляка, до остаточної продукції. Обов'язковий процес відпарювання дошки в сушарній камері. Пропоновані нашими майстрами вироби з масиву: дубова вагонка, дубова паркетна шпунтовна дошка, дубові дитячі двоярусні ліжка, дубові меблі, дубовий погонаж, дубові ворота і огорожа, дубові тоновані ліжка для дорослих з ящиками для білизни. Звернувшись до нас, ви зможете купити арочні двері Київ ціна та замовити східці для сходів в Україні, або просто придбати повний комплект усього необхідного для монтажу сходів в домашніх умовах самостійно. А ось купити паркетну дошку в мережі в одну мить не вийде. Такі ліжка - ексклюзив, і домовлятися про них необхідно передчасно. Дзвоніть, пишіть, приїжджайте та завітайте безпосередньо до виробників... 

З повагою, " іздерева"