Сімейство Маслинні- Oleacea Hoffmgg. et Link

Рід Ясен - Fraxinus L.

Ясен звичайний - F. excelsior L.

Ясен звичайний поширений в Європі, на Кавказі, Малій Азії. На території України це дерево росте в усіх зонах.

Це дерево досягає висоти 30 - 40 м. Продовжує жити 250-300 років

 

двері з дерева Київ

  Деревина, отримана з дерев цього роду, високо цінується. Вона тверда, пружна, добре полірується, дуже світла, з оригінальним красивим малюнком. Виготовлена з цього дерева паркетна дошка для підлоги, створить неповторний затишок у вашому будинку. Майстри високої кваліфікації при укладанні підлог, поєднуючи малюнки деревини кожної паркетної дошки, створюють оригінальний красивий малюнок в кожному приміщенні. Який захват художника викличе малюнок підлоги вашої вітальні, якщо хоч би окремі дошки, використані для нього, мають зріз сучка, тобто отримані в результаті розпилювання стволів ясена з суками. Вишуканими є міжкімнатні арочні двері Київ ціна і меблі, а ще для трьох дорослих людей двоярусні ліжка Київ для будинку і дитячі ліжка з дерева (з натурального масива), виготовлені із дерева ясена. Особливо красиве дитяче двоярусне ліжко на замовлення для дівчаток, юнаків, близнюків... Дерево-ясен використовується в суднобудуванні, вагонобудуванні, меблевому і фанерному виробництві. Дуже престижно мати двері з дерева в Києві і знати, що вони зроблені з масиву ясеня.

    Крона ясена високо піднята. Листя складне, до 40 см довжини. Кора попелясто-сіра, гладка. У нижній частині дерева кора має чіткий правильний малюнок з частих подовжніх і поперечних зморшок. Втечі усіяні білуватими сочевичками. Бруньки чорні. Квітки роздільностатеві: чоловічі (тичинкові) і жіночі (маточкові). На вигляд - це метелковидные суцвіття, які можна виявити в квітні-травні на безлистих втечах. Плоди - односім'яні крилатки завдовжки 2-3 см, що легко відносяться вітром. Місця життя. Це дерево росте в дубових, букових і ялицевих лісах. Також росте в заплавах річок разом з кленами і вільхою чорною. У сухих місцях дерево-ясен росте повільно, часто гине, проживши усього лише 50-60 років. Не поступаються описаному дереву за якістю деревини і наступні види цього роду:

 

Ясен пенсильванський (F. pennsylvanika Marsh.), 

Ясен американський (F. аmericana L.), 

Ясен ланцетний (F. lanceolata Borkh.).

 

Вони також ростуть на території України, як в природних умовах, так висаджуються в лісосмугах з господарською метою. Як декоративну рослину, ясен схвилював не одну поетичну душу. Здається, вічно звучатиме пісня у виконанні знаменитого Дмитра Гнатюка: 

 ”Ясени, ясени, бачу вас за селом край дороги, 

 Вам вклоняюсь до ніг, як вертаюсь з далеких доріг…” 

 И не менее волнующая поэзия Л.С. Черней: 

 „Чому тремтиш, осико, що шепочеш

 До ясеня могутнього завжди?

 До нього прихилитися ти хочеш–

 То ж вітру хоч найменшого зажди.

До тебе віття гне він, пригинає –

Все світиться від того навкруги.

Ти одного його, осиченько, кохаєш,

Від заздрощів аж стогнуть береги.

Навчи мене, осико, так тремтіти, 

Навчи мене лиш одного любить…        

                         Кандидат біологічних наук Чернєй Л. С. 

Література

Флора Східної Європи. Том Х1. Покрытосеменные. Дводольні / Під ред. Н.Н. Цвилева. - Москва-Санкт-Петербург: Товариство наукових видань КМК. - 2004. - 535 с. 

Визначник вищих рослин України. - Київ: Наукова Думання. - 1987. - 546 с. 

Життя рослин. Квіткові рослини. Т. 5, ч. 2. - Москва: " Просвіта", 1981. - 511 с. 

Життя рослин. Гриби. Т. 2. - Москва: " Просвіта", 1981. - 479 с. 

В.Е. Шпаків. Ілюстроване керівництво для ботанічних практик і екскурсій в Середній Росії. - Москва: Товариство наукових видань КМК. - 2004. - 506 с. 

міжкімнатні арочні двері Київ
P.S.

   Хочеться особливо відмітити, що висушуючи дошку з ясена, ми подаємо в сушарну камеру пару! Основні вироби з ясена пропоновані нами: східці для сходів відкритої і підступеня для сходів закритого типу, вагонка для лазні, східці з дерева, перила, косоуры і балясина, якісні і довговічні двоярусні ліжка-трансформери дитячі, барні стійки, садові меблі, вагонка для сауни, столи і стільці, міжкімнатні арочні двері Київ і так само багато що інше.  А тепер головне! Саме затребуване двоярусне ліжко в Україні на замовлення та ті, що найкраще купуються  - це саме споруди з дерева (з масиву ясена). Заявляємо вам це з усією повнотою відповідальності!..