Оригінальні вироби з дерева ручної роботи


столярні вироби на замовлення Сьогодні арочні двері в спальну кімнату і дитячі ліжечка немовлят використовуються для всіх новонароджених до віку приблизно двох - трьох років. Але так було не завжди. Історія дитячої спальної мебелі повертається на кілька сотень років тому. До того, як з'явилися дитячі ліжечка з огорожею, діти спали зі своїми батьками. Спальні були рідкістю до середини сімнадцятого століття. У той час дитячі столярні вироби на замовлення перебували в кожній кімнаті і так само використовувалися для сидіння, як сьогодні використовуються кушетки. Ранні спальні насправді виглядали як обгороджений простір зі стінами або завісою, які зберігали 2-ярусне ліжечко з дерева і його мешканців в теплі ночамі. У міру того, як оселю ставали більш ретельно ізолювати і обігріваються, спальні стали набувати більшу популярність. Перший різновид дитячих дерев'яних старовинних ліжок, що були використані, більше стали схожі на звичайну люльку. Зазвичай вони були звичайними самостійними ліжками, які можна було поставити поруч з двоспальним ліжком батьків для простоти доступу. Дитячі люльки були зроблені в домашніх умовах з дерева. Досить часто колиски робилися на підставці, щоб їх можна було злегка похитувати. Як тільки дитина виростала з маленької колиски, її зазвичай перекладали в невелике ліжко-гойдалку, яке днем можна було зберігати під величезним ліжком батьків. Так з'явилися лежанки-каталки на колесах, які розглядалися як дитяча мобільна конструкція для сну. Колиски та арочні двері міжкімнатні виготовлялися з різних матеріалів, але найчастіше з дерева, яке можна було запросто знайти. Теслі, які розробляли інші меблі домашнього вжитку того часу, почали розробляти і виробляти справжні дитячі спальні гарнітури на замовлення з дерева ясена та вільхи, а так само і дуба. Дитячі та для дорослих двох'ярусні та двоспальні меблі в Україні, як нам відомо, стали поширені тільки в дев'ятнадцятому столітті. Швидше за все, вони була розроблені замість колиски. У міру того, як будинки ставали більші, з'являлося більше простору для встановлення дитячих дерев'яних добротних меблів ручної роботи, в якіх дитина могла спати більше одного року. Більшість ліжок багатоповерхових з дерева були зроблені з твердих сортів дерева, і часто їх робили столяра. Дитячі ліжка-гойдалки часто переходили від покоління до покоління. В цей час в сім'ях було багато дітей, і кожен спав в дитячому ліжечку окремо від усіх до одного року або до тих пір, поки не з'являвся наступна дитина. 

    Дитячі кімнати спочатку були невеликими куточками, суміжними зі спальнею батьків. Зрештою, ідея того, що дитина повинна мати свою окрему кімнату в якій використовувати дерев'яні двері на замовлення в Києві стало стандартною ідеєю. Заможні родини, які могли дозволити собі найняти няню на повний робочий день, могли собі дозволити мати окрему кімнату для дитини. Коли діти виростали з дитячої колиски, вони займали великі двоярусні конструкції для сну з масиву в дитячій кімнаті, яка часто ділилася кількома дітьми. Пізніше будинки стали будуватися з декількома спальнями, щоб в них могло розташуватися більше дітей. 

     Зовнішній вигляд меблів для сальних площ з масиву дерева зазнав значні поліпшення, однак основна форма залишилася колишньою. Сьогодні дитячі дерев'яні вироби повинні відповідати суворим правилам безпеки, так щоб забезпечити захищеність дитини від пошкоджень. Такі стандарти постійно оновлюються, а нові товари тестуються на безпеку. Батькам все ж варто вживати всіх заходів обережності, щоб забезпечити безпеку їхньої дитини у високому дитячому двох'ярусному ліжкові. Слід щомісяця оглядати дитячі дерев'яні меблі в будинку та не тільки оснащення, а будь-які бовтаючі деталі повинні бути підтягнуті гайковим ключем, шуруповертами, викрутками, шестигранниками... 

 P.S.


  Продовжуючи добрі історичні ремісничі традиції, в нашій столярної майстерні виробляються дитячі двоярусні ліжка і арочні двері міжкімнатні з деревини вільхи та ясеня.