Універсальні меблі для дитячих баз відпочинку

 дитячі двоярусні ліжкаЗародження баз відпочинку для підлітків отримало свій початок під час розвитку Радянського Союзу. З процвітанням в минулому цієї великої країни почалася знаменита епоха молодіжної соціалістичної організації - піонерія. Для кожного підлітка стати в її ряди було дуже почесно і хвилююче. Чудові базові принципи соціалістичної моралі і радянської ідеологія були закладені в основу цього загальнодержавного руху. Діти від десяти до п'ятнадцяти років однієї шостої частини планети ставали її членами і проходили гідний курс виховання протягом декількох років. Піонерська організація Радянського Союзу була однією з найбільш масових організацій планети. В СРСР для її підтримки і розвитку була виділена найпотужніша фінансова підтримка. Матеріальна база піонерської організації розросталася із запаморочливою прогресією. Хочеться ще раз відзначити масу позитивних принципів піонерського способу життя, які були спрямовані на виховання молоді. Турбота про відпочинок підлітка і про його дозвілля стала державної преференцією, досягнувши справді безмежних масштабів. Як же тут пов'язані різноманітні двоярусні ліжка в Україні з піонерської епохою тих років. За своєю величиною юнацька піонерська організація не мала подібних аналогів в світі ні до цього часу, ні після нього. Весь Радянський Союз був охоплений будівництвом таборів для молоді. Будівельний бум - соціалістичне змагання! Дітям всієї багатомільйонної країни необхідно було створити організований відпочинок. А для відпочинку потрібні багатоповерхові меблі для сну і відпочинку у великій кількості. Ось і почалося - будівельники будують, а теслі - стругають. Тільки ліжка в кілька ярусів вирішували питання раціонального розташування дітлахів під час відпочинку. Піонерські багатоярусні ліжка тих часів робилися виключно з дерева. Вони хоч і поступалися по міцності і довговічності, але ж дитячі табори - це не виправні зони, казарми або кораблі, де масово використовувалося двоярусне ліжко Київ з металу. Металеві деталі каркаса і спинки огорожі схильні наслідувати температурні перепади. На яскравому сонці сталеві конструкції нагрівалися так, що торкаючись до них можна було обпекти шкіру. При зниженні температури, ліжечка ставала холодніше «снігової королеви». Обидва ці факти зробили не допустимим можливість, що б металеві меблі у великій кількості перебували в піонерських таборах.

   Знаменита система стандартизації Союзу Радянських Соціалістичних Республік "ГОСТ» працювала бездоганно, і всі дитячі двоярусні ліжка трансформери мали таку масу вимог щодо якості, що з цього приводу були написані праці. Ці «совдепівські» заходи йшли на користь. Столярні вироби на замовлення минулих років використовуються людьми і в наш час. Вже більше двадцяти років немає Радянського Союзу, а двоповерхові ліжечка вірою і правдою несуть свою ношу. Знаменитий соціалістичний девіз - «Слава труду» виявився дуже дієвий. А деревообробники радянської епохи донесли кращі традиції столярного ремесла в сучасне столярне виробництво. Дуже б хотілося, що б сучасні столярні вироби на замовлення не поступалися в якості дерев'яним ліжечкам епохи піонерії, комсомолу і соціалізму.

P.S.

  В недалекому майбутньому нами планується налагодити випуск двоспальних, односпальних та полуторних ліжок з натурального дерева. Адже кожне багатоповерхова ліжко, створена нашими майстрами, працює на нашу репутацію. Будемо раді Вашим замовленням.