Сімейство  Соснові - Pinaceae Lindl.

 Рід   Сосна -  Pinus L.

 Сосна звичайна - P. sylvestris L.

  Ареал: Європа  від   Скандинавського до Балканського півострова, Урал, Сибір.

 Дерево сосни досягає 20-40 м висоти.  Тривалість життя дерева до 150 років.

  міжкімнатні арочні двері ціна 

Сосна знаходить застосування у будівництві житлових будинків. З  цього дерева виготовляють  дошку для підлоги, дранку, блокхаус  для зовнішньої і внутрішньої обробки стін будинків.  З сосни роблять легкі та міцні меблі. Особливо надійні і красиві міжкімнатні арочні двері ціна та дитячі меблі, зокрема дитячі ліжка з дерева (масив сосни). 

  Сосна здавна  використовується в кораблебудуванні,  також з сосни виготовляють дитячі  спальні меблі, дерев'яні двері на замовлення Київ,  телеграфні стовпи, шпали, бондарні клепки. З сосни добувають живицю, використовувану для отримання скипидару і каніфолі.  У зв'язку з сечогінним і дезінфікуючим властивостями сосна  затребувана  в медицині. 

  Ствол дерева сосни  жовтувато-червонясто-бурий з корою, що розтріскується. Листя (хвоїнки) тримаються на гілках  2 - 4 роки. Квітки роздільностатеві.  У насінних шишках  утворюється  крилате насіння, що дозріває  на   другий рік після цвітіння. Дерево сосни не дає порості від пнів.  Відновлення соснових лісів  можливе виключно насінням. 

  Молоді дерева, висаджені на постійне місце (навіть високо в горах),  необхідно періодично оглядати упродовж  ряду років. Пожовкла хвоя, як правило, свідчить про те, що на глибині 4-5 см від поверхні грунту корінь  дерева ушкоджують жуки - коренежили. Сосна дуже чутлива до зміни рівня грунтових вод, пониження останнього в зонах водозабору пригноблює зростання сосни і може викликати загибель дерев. 

Місця життя. Різні типи лісів на  чорноземі, пісках, торф'яних болотах, кам'янистих виходах гірських порід, скелях (Піренеї, Альпи, Балкани, Кавказ).  Дерево висаджується, як  декоративне. 

        Як полюблене дерево, сосна   оспівана у багатьох жартівливих піснях. З них "Горіла сосна, палала" і  "Їхали козаки".  об'єдную під рубрикою:  "Бережіть сосновий ліс від пожежі"!. Закінчу ж нарис поезією Л.С. Чернєй:

 

                                         „У безмежних лісах дорога мені кожна хвоїна,  

                                          У безкрайніх полях рідна кожна пилинка землі. 

                                          Неповторна у світі любима моя Україна…”   

 

  На сайті представлені фотографії продукції з сосни, виготовлені в нашій деревообробній майстерні: блокхаус з сосни, соснова вагонка для лазні або сауни, різні погонажні вироби, дитячі спальні двоповерхові гарнітури, міжкімнатні арочні двері та вироби на замовлення, садові меблі, монтажна рейка і брусок, тощо...  

             Кандидат біологічних наук Чернєй Л. С. 

P.S.  

 Від усіх співробітників майстерні по деревообробці хочемо побажати вам знайти можливість та купити двері з дерева в Києві через мережу, або ж придбати ліжка з дерева твердих порід. Такі дитячі двоярусні ліжка максимально життєздатні  і набагато довговічніші в експлуатації.